Activiteiten

SJO DEES / Vessem JO18-1 Wint de beker!

Op een overvol sportpark in Diessen speelde ons JO18-1 team de bekerfinale tegen de JO18-1 van RKTVC uit Tiel. Voorafgaand aan de wedstrijd was de gezonde spanning goed merkbaar bij de spelers, ze waren erop gebrand om ook deze finale winnend af te sluiten. RTVC begon welvarend aan de wedstrijd met snel en goed positiespel ging de bal op het middenveld rond, tot grote kansen leiden dit niet. Na een poosje kregen onze verdedigers en middenvelders meer grip op de wedstrijd, door kort en fel dekken en door de tegenstander fanatiek af te jagen was RTVC niet meer in staat om lang balbezit te houden.

De wedstrijd kantelden, in balbezit lukte onze jongens het om ons plan in uitvoering te brengen, omdat we een fysiek en sterk team tegen hadden wilden we graag uit de duels blijven en de bal snel rond laten gaan. Dit ging erg goed, en hierdoor kregen we op het middenveld steeds vaker een speler vrijgespeeld die onze aanvallers dan ook al snel meerdere keren met een splijtende pass vrije doorgang naar de goal gaven. Vier grote kansen werden helaas niet verzilverd totdat onze spits Jannes Langermans met een mooie loopactie één op één met de keeper kwam en de trekker overhaalde; 1-0! Hierna bleven we ons goede positiespel volhouden en speelde we de tegenstander werkelijk helemaal dol. Onze keeper Damian Vermeulen wist in de eerste helft zijn doel schoon te houden en was notabene de man van de assist bij de 2-0 van wederom Jannes. Het team bleef in hoog tempo hun spel spelen en de volgende goal viel dan ook al snel en na een magnifieke crosspass van Jari Liebregts was Huub vd Heijden de maker van de 3-0 ruststand. De trainers waren tevreden, ze zagen de beste eerste helft van het seizoen! Na de rust starten de tegenstander in een alles of niets poging en probeerde zo nog terug te komen in de wedstrijd. Dit leiden tot een aantal kansen maar onze keeper hield ons met mooie reddingen in de wedstrijd. Onze robuuste verdediging hield stand en wisten uiteindelijk zelfs nog eens te scoren, Teun Langermans maakte op koele wijze de 4-0. De frustratie liep bij de tegenstander op wat resulteerde in twee gele kaarten, tegen negen man was de wedstrijd wel gelopen en de winst kon ons niet meer ontgaan.
We winnen de wedstrijd en pakken de KNVB beker! De trainer van RKTVC gaf ons na de wedstrijd een mooi en sportief compliment ‘wat hebben jullie een goed team zeg! Ze spelen erg verzorgd voetbal met een idee erachter, jullie zijn de terechte winnaar!’

De onderscheidingen omgehangen en de beker omhoog! De champagne spoot rond, het vuurwerk werd afgestoken en de spelers vierden hun feest! En terecht, na het kampioenschap werd ook nog de beker gewonnen, de dubbel is binnen! Een enorm unieke prestatie die nooit eerder plaatsvond binnen VV DEES of VV Vessem. Onze JO18-1 heeft geschiedenis geschreven!

Spelers Damian, Jan, Peerke, Loek, Kars, Tom, Hein, Jesper, Huub, Teun, Jari, Sepp, Jannes, Mo, Luuk en de trainers Hein, Teun, Corne en Roel. Van harte gefeliciteerd!